ממונה בטיחות בתעשייה

שתף את הפוסט > > >

מיהו ממונה הבטיחות?

ממונה בטיחות הוא מי שעבר/ה קורס של ממונה בטיחות בתעשייה. קורס בן 10 חודשים לערך, של יום בשבוע לימודים בדרך כלל. מי שמורשה לבצע את הקורס הוא הנדסאי או מהנדס עם רקע וניסיון של 3 שנים בתפקידו. כמובן גם שישנם חריגים בעלי מקצועות שונים שקיבלו את אישורו של מפקח העבודה הראשי, שיכולים לבצע את הקורס. הקורס מכשיר את ממונה הבטיחות לבצע את תפקידו כבעל מקצוע הנובע מדרישת חוק.

ממונה בטיחות לומד בקורס ובהעמקה על מגוון נושאים רחב הקשור בבטיחות כגון: בטיחות בתהליכים מסוכנים, ריתוך, מכונות, חומרים מסוכנים, בטיחות בבניה, בטיחות בחקלאות, בטיחות במפעלים כימיים, בטיחות בהפעלת מלגזה, בטיחות בהפעלת עגורנים (מנופים), בטיחות בתהליכים בהם קיימת השפעת קרינה מייננת ושלא מייננת, בטיחות בהלחמות במפעלי אלקטרוניקה, בטיחות במחסנים בהם מבצעים ניטול ידני והרמת משאות בתדירות חוזרת ונשנית,

כמה ממוני בטיחות קיימים היום במשק?

כיום, קיימים בישראל כ-5,000 ממוני בטיחות, כשכ-3,500 מהם מועסקים במשק בפועל וחלקם הנותר עשו את הקורס אך בחרו שלא להמשיך במקצוע כממונים על הבטיחות בעבודה.

כמחצית ממוני הבטיחות בגילאי 50 פלוס וכמחציתם הם בני 30 עד 50.

כיום, פועלים במשק ממוני בטיחות שהם עצמאיים פרילנסרים, שנותנים שרותי ממונה בטיחות למספר מקומות עבודה בדרך כלל וישנם גם ממוני בטיחות שמועסקים כשכירים במקומות עבודה ובדרך כלל במשרה מלאה של עד 182 שעות.

מהם תפקידיו וחובותיו של ממונה הבטיחות בעבודה על פי חוק?

ממונה הבטיחות הוא הגורם המאושר ושמוסמך לייעץ למנכ"ל המחזיק במקום העבודה, ולפקח על שמירת כל חוקי הבטיחות, ולדווח על מפגעי בטיחות וסיכונים הקיימים בארגון, כולל אלו שלא היו ידועים קודם לכן.

ממונה הבטיחות מנהיג תרבות בטיחות לצד הדרישות על פי דין הנדרשות ברגולציה של מדינת ישראל בנושא חוקים ותקנות העוסקות בבטיחות ובריאות וסביבה של העובדים במקום העבודה.

ממונה הבטיחות נדרש להכין הוראות בטיחות הדרושות להפעלת תהליכים מכונות ומתקנים שקיימים בהם סיכונים פיזיקאליים וסיכונים בריאותיים.

ממונה הבטיחות נדרש לפקח על כל תנאי הבטיחות ולוודא שמתקיימים ומסופקים לעובד, לרבות ציוד מגן אישי, בדיקות רפואיות מחייבות, בדיקות מתקנים ותחזוקת מתקנים שתכליתם היא שמירת חיי אדם והגנה על הארגון, המנהלים בו והמחזיק במקום העבודה, המנכ"ל.

מהם הסיכונים במפעל, כמה עובדים, איזה תהליכים מתקיימים בו, אילו מתקנים מכונות ציוד וכלים הנמצאים במפעל, ובסכם של מספר מדדים אלו נקבעת המשרה של הממונה. המשרה והיקף ההעסקה של הממונה נאמדת בהיקף של 32 שעות חודשיות שהם היקף משרה ותנאי מינימאלי להעסקה בכל מקום עבודה, וזה מגיע עד למשרה מלאה, שוב על פי הסכם של המדדים שמנינו לעיל.

פוסטים נוספים

קורס ממונה בטיחות
Uncategorized

למה חשוב לעבור קורס ממונה בטיחות בעסק?

למה חשוב לעבור קורס ממונה בטיחות בעסק? קורס ממונה בטיחות בעסק הוא אחד הכלים המרכזיים להבטחת סביבת עבודה בטוחה ובריאה לכל העובדים. ממונה הבטיחות ממלא

נאמן בטיחות
Uncategorized

נאמן בטיחות – תפקידו וחשיבותו בעסק

חשיבות התפקיד של נאמן בטיחות בעסק נאמן בטיחות הוא אחד התפקידים המרכזיים בעסק בכל הנוגע לשמירה על בריאות ובטיחות העובדים. תפקידו כולל הבטחת עמידה בתקנות

מחפש עבודה | עובדים לעסק? פז הון אנושי כאן בשבילך!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מחפש עבודה | עובדים לעסק? פז הון אנושי כאן בשבילך!

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:

דילוג לתוכן